Debiteurenfinanciering van Payt & New10

Foto van een laptop die het logo van Payt toont en op de achtergrond 2 mannen die iets met elkaar bespreken

Share this article

Sander Kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken. Door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Als softwareleverancier in de financiële branche kijken we voortdurend naar nieuwe kansen in de markt. Een van de nieuwste diensten die we onlangs, in samenwerking met New10, hebben gelanceerd, is de mogelijkheid om uw openstaande facturen voor te financieren.

Klantvraag

De aanleiding voor de introductie van een nieuwe dienst, is terug te voeren op de vele gesprekken die we met onze klanten hebben. In die gesprekken kwam steeds vaker naar voren dat er voor middelgrote en kleine bedrijven niet veel mogelijkheden zijn op het gebied van debiteurenfinanciering. Factoring is complex en duur en reguliere banken bevoorschotten slechts een klein gedeelte van de openstaande vorderingen. Vanuit Payt begrepen we het probleem maar al te goed. Ook wij kregen regelmatig de vraag of we facturen konden voorfinancieren. En hoewel we onze klanten hier graag mee wilden helpen, was factoring geen optie. Naast dat het een dure vorm van debiteurenfinanciering is, is het verlies van controle voor onze klanten te groot. Payt wil die controle juist vergroten en het ondernemen vergemakkelijken. Tijd om onze klanten te ondervragen over hun wensen.

Groei financieren

Via een enquête ondervroegen we 200 van onze klanten over hun financieringsvraagstukken. Daaruit bleek dat 38% behoefte heeft aan financiering, waarvan 80% dit wil gebruiken voor groei van de onderneming. Tegelijkertijd heeft 27% van de ondervraagden geen actie ondernomen, ondanks dat ze het afgelopen jaar financiering nodig hadden. Op de vraag waarom niet, blijkt dat 46% het teveel gedoe vond en 25% twijfelde of ze in aanmerking kwamen. De antwoorden van onze klanten vormden voor ons een heldere opdracht: ontwikkel een transparante en eenvoudig aan te vragen financieringsvorm.Op zoek naar mogelijkheden

Rond oktober 2017 stak de directie van Payt dan ook de koppen bij elkaar. Via de software van Payt wordt enorm veel informatie verzameld over het betaalgedrag van de debiteuren van onze klanten. We kunnen achterhalen hoe snel debiteuren gemiddeld hun facturen voldoen, hoe vaak een herinnering wordt verstuurd en hoeveel klanten structureel te laat betalen. We stelden onszelf de vraag: “Wat als we die enorme hoeveelheid data inzetten voor een flexibel krediet?” We werkten een business case uit waarbij de debiteuren van onze klanten als onderpand van een lening konden fungeren en waarbij onze klanten hun lening te allen tijde kunnen verhogen én aflossen.

Op zoek naar een partner

Het plan lag er; nu nog een juiste partner met eenzelfde instelling als wij. We gingen we de boer op met onze uitgewerkte business case en presenteerden onze plannen aan New10. Een partij die is opgericht met het idee dat zakelijk lenen anders kan, net zo innovatief is als wij en bovendien continu streeft naar het beste resultaat (een nieuwe 10). Onze plannen werden met enthousiasme ontvangen. Een paar maanden van intensieve samenwerking en veel overleg leidden uiteindelijk naar een nieuwe gezamenlijke dienst: de mogelijkheid om openstaande facturen te financieren tegen een aantrekkelijke rente van 5 tot 7%.

Zo werkt debiteurenfinanciering

Met debiteurenfinanciering van Payt en New10 weet u direct of en hoeveel u kunt lenen. De financieringsruimte wordt (geautomatiseerd) berekend aan de hand van uw debiteurengegevens in Payt en kan variëren van € 20.000 tot € 1mio. De lening heeft een aantrekkelijke mix van lage rentes (tussen de 5 en 7%), beperkte zekerheden en een hoge bevoorschotting. Bent u klant van Payt*, dan kunt u via de Payt applicatie te allen tijde een indicatief financieringsaanbod inzien in het tabblad ‘financiering’. Dagelijks passen we het financieringsaanbod aan, door de dekking per factuur te bepalen. De berekening van het aanbod verloopt volledig geautomatiseerd en is gebaseerd op alle (deels) openstaande facturen, met uitzondering van gepauzeerde facturen, achterstallige facturen en een correctie voor creditfacturen. Lees meer over het flexibel krediet van Payt en New10.

*Nog geen klant van Payt? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Behoud van control

We vinden het belangrijk om te benadrukken dat we niet geloven in het overnemen van uw debiteurenbeheer. Dat beheert u volledig zelf in de software van Payt. Betalingen van uw debiteuren komen direct op uw rekening binnen, waardoor u niet hoeft over te stappen op een rekening van New10. U bepaalt zelf wanneer u geld wilt overmaken van New10 naar uw eigen rekening en wanneer u het niet meer nodig hebt.

Vanuit Payt zijn we zeer content met deze stap voorwaarts. Heeft u vragen over onze nieuwe dienst? Of bent u nog geen klant van Payt maar hebt u wel interesse? Onze adviseurs staan voor u klaar.

Gerelateerde artikelen

Waarom SaaS de slimme keuze is voor elk uniek bedrijf
In de wereld van bedrijven die elk hun eigen stempel op de markt drukken, lijkt het soms alsof ieder bedrijf zijn eigen unieke formule voor succes heeft. Een veelvoorkomende misvatting is dat bedrijven geloven dat hun administratieve behoeften net zo uniek zijn en daarom op maat gemaakte oplossingen vereisen. In werkelijkheid zijn deze taken in vrijwel elk bedrijf opvallend gelijk. Een SaaS oplossing is de sleutel tot een efficiënte, gestroomlijnde en kosteneffectieve financiële administratie. Ik leg je dit graag uit in deze blog.
Met deze 7 tips kiest u eenvoudig de juiste debiteurenbeheer software voor uw organisatie
Het beheren van openstaande rekeningen en het innen van verschuldigde betalingen kan een uitdaging zijn voor bedrijven van elke omvang. Gelukkig kunnen moderne technologieën en SaaS-oplossingen bedrijven helpen bij het automatiseren en stroomlijnen van debiteurenbeheer processen. Maar hoe kiest u nu de juiste debiteurenbeheer software voor uw bedrijf? In deze blogpost delen we belangrijke richtlijnen en criteria om u te helpen de beste oplossing te kiezen.
Get it. Together. Voor en door onze gebruikers
Payt is er voor iedereen. Onze missie is om de best mogelijke financiële software te leveren voor onze klanten en hun debiteuren. Dankzij onze dagelijkse toewijding om dit doel te behalen, hebben wij reeds al meer dan 10.000 gebruikers aan mogen sluiten en ontvangen wij fantastische reviews van ze waar wij natuurlijk enorm trots op zijn. Tegelijkertijd bracht ons dit ook op een idee. Hoe kunnen wij de betrokkenheid op ons platform vergroten én iets terugdoen voor onze gebruikers waar wij zo trots op zijn? Het antwoord was snel gevonden: Get it. Together.