Tijdens de Promotiedagen in Groningen veilde Domino ICT een legendarisch FC Groningen shirt aan bezoekers van de Promotiedagen. Het gaat om een shirt van de allesbeslissende bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle op 3 mei 2015. FC Groningen stuurde PEC Zwolle die dag naar huis met een prachtige 2-0 overwinning, waarmee FC Groningen voor het eerst sinds het bestaan van club de felbegeerde beker binnensleepte. Het shirt staat vol met handtekeningen van FC Groningen spelers en is een absolute must-have voor iedere FC Groningen fan.

Verloting tijdens de Promotiedagen

De spelers van FC Groningen hadden ons als shirtsponsor niet blijer kunnen krijgen met de overwinning en dus besloten we het shirt (met pijn in ons hart) te verloten onder de bezoekers van de Promotiedagen in Groningen. Dat er ook Friezen mee zouden doen aan die loting én dat de winnaar nota bene in Friesland woonachtig is, hadden we niet helemaal voorzien. De eigenaar van het Leeuwarder bedrijf Domino ICT werd namelijk de ‘gelukkige’ winnaar. Het ultieme bewijs dat de verloting geheel eerlijk was verlopen, maar of we vanuit Payt nu zo blij waren met dat bewijs… We zagen het shirt al in een bureaulade in een kantoor in Friesland verdwijnen, weggestopt, vergeten en verstoft. Met lood in zijn schoenen reed Merijn op 23 november 2015 dan ook naar Friesland om het shirt te overhandigen aan Domino ICT.

Gronings sentiment

Eenmaal daar kreeg Merijn Stapert, mede-oprichter van Payt, weer hoop. De mannen van Domino ICT zagen namelijk ook in dat Friesland niet de eindbestemming kon zijn van zo’n legendarisch shirt. Werner Bergsma legde zijn overdenkingen voor aan Merijn en binnen no time werd er in goede samenwerking een ludieke actie op touw gezet. Via de website van Onlineveilingmeester.nl kunnen liefhebbers, fans en supporters van FC Groningen het shirt terughalen naar Groningen. De hoogste bieder mag het shirt na de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op 17 januari 2016 komen ophalen in het supportershome van FC Groningen. De opbrengst van de veiling gaat volledig naar KiKa, de stichting in Nederland die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. Bieden kan na gratis registratie op Onlineveilingmeester.nl vanaf vrijdag 18 december 16.00 uur. De veiling sluit maandagavond 28 december om 20.00 uur.

Eind goed, al goed.

De overwinning van de beker door FC Groningen is de eerste sinds het bestaan van de club. De Groningse club stond één keer eerder in de finale, in 1989, maar verloor destijds met 4-1 van PSV. Initiatiefnemer Werner Bergsma, accountmanager bij Domino ICT: “Dit shirt móet terug naar Groningen. Het zou toch doodzonde zijn dat het shirt waar dé Groningse overwinning van de eeuw mee behaald is ergens in een kantoorlade van een Fries kantoor zou belanden. Ik hoop van harte dat de Groningse fans een duit in hun zakje doen om het shirt terug te krijgen. Te meer omdat het geld ten goede komt aan een heel goed doel.” Vanuit Payt hebben we daar niets zinnigs aan toe te voegen en kunnen we alleen maar opgelucht ademhalen met de woorden: “Verstandige man, die Werner Bergsma!”