Met de modernste FinTech werkt u aan geautomatiseerd debiteurenbeheer, met snellere betalingen als gevolg. Tegelijk zorgt dat ook nog voor een betere klantrelatie, door tijd die u overheeft. Met deze 5 kansen zet u FinTech in voor een betere cashflow én klantrelatie.

1) Verlaag de drempel tot betalen met verschillende betaalmogelijkheden

U maakt de betaling van een factuur makkelijker door verschillende betaalmogelijkheden toe te voegen, waaronder een iDEAL-link. Hoe lager de drempel voor betalen is, hoe sneller en beter uw klanten zullen betalen. Met de slimme debiteurensoftware van Payt voegt u eenvoudig iDEAL-links en andere betaalmogelijkheden toe.

2) Houd door automatisering tijd over voor aandacht aan bijzondere gevallen

Geautomatiseerd debiteurenbeheer zorgt ervoor dat u minder naar het factuur- en opvolgproces hoeft om te kijken. U houdt tijd over; tijd die u kunt besteden aan klanten die extra aandacht nodig hebben of achterstallige betalingen. Dat komt de klantrelatie zeker ten goede!

3) Zie de factuur als een klant-contactmoment

Bij elk klant-contactmoment is er gelegenheid om de klantervaring te verbeteren. Dat geldt ook voor de factuur! Denk bijvoorbeeld aan in dialoog gaan met uw klant over de factuur. In de software van Payt kunt u en kunnen uw klanten per factuur reacties achterlaten. Zo blijft u in gesprek over geleverde producten en diensten en houdt u ook in deze fase een vinger aan de pols.

4) Houd de touwtjes in handen, ook in het incassotraject

Heeft u bij een incassotraject moeite om het dossier compleet te krijgen of ontbreekt er structureel informatie? Dat maakt een goed incassotraject lastig. Met FinTech houdt u alle communicatie over facturen en betaling eenvoudig en efficiënt bij elkaar. In de software Payt start u een incassotraject waarbij u zelf de regie heeft en zo de klantrelatie intact kunt houden.

5) Blijf onder de aandacht komen met een geautomatiseerd, consequent proces

Van hoeveel klanten weet u dat facturen ‘ergens op een stapel’ belanden? Met automatisering van uw debiteurenbeheer ontwerpt u een consequent proces voor betalingen. Van het versturen van de facturen tot herinneringen, van dialoog over een factuur tot het starten van een betalingsregeling of incassotraject. Dit creëert nieuwe momenten om onder de aandacht van uw klant te blijven, en betalingen sneller binnen te krijgen.