MKB Servicedesk over Payt

Foto van een man en een vrouw die naar elkaar toelopen om elkaar de hand te schudden

“MKB Servicedesk is niet bedacht, maar ontstaan vanuit de vraag van ondernemers”, aldus Leon Bakker, CFO bij MKB Servicedesk. “Met onze dienstverlening leveren wij onafhankelijke, objectieve informatie die de ondernemer ondersteunt bij de ontwikkeling van zijn bedrijf. We bieden verschillende producten aan om de ondernemer te voorzien van kennis, expertise en inspiratie. We groeien snel en inmiddels zitten we op 40 man personeel.”

Wat is uw zakelijke uitdaging?

“Voorheen hielden medewerkers zelf hun debiteuren bij. In mijn rol als CFO was het een lastige klus om alle achterstallige facturen boven water te krijgen. Daarnaast waren accountmanagers niet altijd in de positie om bij klanten over betalingsachterstanden te beginnen. Iedereen droeg zijn steentje bij, maar een gestroomlijnd proces bestond tot dusver niet.”

Hoe helpen Payt en Exact Online hierbij?

“Nu we Payt en Exact Online gecombineerd gebruiken worden de administraties elke nacht automatisch vanuit Exact Online bijwerkt. Ons incassotraject verloopt automatisch en het is nu aan de klant om snel te reageren. Dan ben je in ieder geval ervan verzekerd dat je een dialoog kunt aangaan. Aan de andere kant biedt Payt genoeg flexibiliteit om rekening te houden met omstandigheden.”

Ik wil Payt en Exact Online aanbevelen aan:

“Iedere Exact Online gebruiker. De app activeren is gratis - je betaalt alleen voor het gebruik. Tussen het activeren van Payt en het uitsturen van mijn eerste herinnering zat slechts een kwartier! Van de 4 facturen die ik naar Payt had doorgezet, werden er 3 direct betaald. En dat is natuurlijk ook zo prettig aan deze app. Je probeert het en als je merkt dat het goed werkt, ga je er vaker gebruik van maken. Ben je niet tevreden, dan zeg je de app net zo makkelijk weer op!”

Sander Kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken. Door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Share this article

Gerelateerde artikelen

5 jaar shirtsponsor van FC Groningen
De laatste 5 jaar is Payt sponsor geweest van FC Groningen. Vanaf 2017 tot 2019 waren we hoofdsponsor van de club en daarna trotse shirtsponsor. Maar aan alle dingen komt een eind. Na dit seizoen stoppen we als sponsor van de club. Het is een prachtig avontuur geworden waarin we veel hebben geleerd. In dit artikel leg ik uit hoe wij als team tegen de initiële keuze hebben aangekeken en welke lessen wij onderweg tegenkwamen.
Foto van Jesse (Quooker) en Bert-Jan (Payt)
Interview Jesse van Hofwegen (Quooker): "Dankzij Payt meer consistentie en efficiëntie in het order to cash proces"
Waar Google een begrip is voor zoekmachines, zo is Quooker dat voor kokendwaterkranen. Met een sterk groeiende omzet nam ook de behoefte aan een consistenter en efficiënter credit management toe. In dit interview praat Marcel Wiedenbrugge met Jesse (Quooker) over hun credit management, de implementatie van Payt en de behaalde resultaten.
Foto van een man die zit aan een tafel en op een tablet werkt
Klant aan het woord: ilionx over Payt
ilionx heeft een uitgebreide expertise in uiteenlopende klantsegmenten. Het bedrijf ziet de voordelen van geautomatiseerd debiteurenbeheer. Lees hier meer.