“Payt ontwikkelde een tool waar vraag naar is in de markt”

Foto genomen van de achterkant van een man die aan het werk is op zijn computer

Share this article

Sander Kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken. Door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

In de afgelopen jaren heeft het team van Payt vele mooie klanten mogen verwelkomen. Een van die klanten is Phidra Accountants & Adviseurs. Een partij die begrijpt dat het automatiseren van het debiteurenproces niet alleen zorgt voor een enorme tijdswinst, maar ook voor een efficiënter en effectiever debiteurenbeheer. Eigenaar en directeur Bob Jong gelooft sterk in de kracht en meerwaarde van cloudoplossingen en dat is een van de redenen waarom hij heeft gekozen voor de oplossing van Payt.

Over Phidra

Phidra Accountants & Adviseurs is een accountantskantoor met vestigingen in Alkmaar en Haarlem. Een partij die ernaar streeft om het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. “Zo plat mogelijk, zo breed mogelijk onze klanten optimaal bedienen, dat is wat we doen”, aldus Bob Jong. De accountants en adviseurs van Phidra bieden – net als de grotere accountantskantoren in Nederland – zeer hoogwaardige diensten en deskundig advies. Het grote verschil zit ‘m in de benadering: Phidra stelt de lokale, Nederlandse klant voorop. Een partij die zich niet op de internationale markt richt, maar de Nederlandse ondernemer in het MKB zo goed en zo breed mogelijk bedient. Phidra Accountants & Adviseurs vindt dat dit alleen kan wanneer je als accountant begrijpt wat de MKB-ondernemer bezighoudt. Inzicht in de actuele cijfers en gebeurtenissen is daarbij van groot belang, evenals directe en snelle communicatie.

Volledig in de cloud

De accountants en adviseurs van Phidra willen op ieder moment de actuele cijfers van de klant kunnen inzien en kunnen inspelen op dat wat er gebeurt bij de klant. Clouddiensten zorgen ervoor dat zowel klant als accountant inzicht heeft in de cijfers en dat zorgt ervoor dat je goed met elkaar kunt sparren over de financiële ontwikkelingen van de organisatie. Zo werkt Phidra onder andere met Twinfield, een boekhoudpakket in de cloud dat koppelt met de diensten van Payt. “Zodoende zijn we ook in contact gekomen met Payt”, vertelt Jong. “We zochten een tool waarmee het debiteurenbeheeren aanmanen van onze eigen organisatie geautomatiseerd kon worden. Dit deden we nog altijd handmatig; veel te foutgevoelig en arbeidsintensief. We zochten naar een passende oplossing waarmee ons debiteurenbeheer geautomatiseerd kon worden en waarmee we beter de status van de facturenkonden monitoren. Via Twinfield raakten we in gesprek met Payt. Deze jongens hebben een dienst ontwikkeld waar vraag naar is in de markt.”

Payt voor klanten van Phidra

Jong is zo enthousiast over de diensten van Payt, dat hij de tool ook gaat uitrollen voor zijn klanten: “We krijgen regelmatig de vraag of wij het facturatie- en aanmaningsproces van klanten kunnen verzorgen. Met de diensten van Payt wordt dit veel gemakkelijker. De gebruiksvriendelijkheid van het platform speelt daarin een grote rol. Iedereen kan met de software van Payt werken en de implementatie ervan is bovendien letterlijk ‘plug & play’. Dat zorgt ervoor dat je met Payt ook nog eens kunt besparen op personeelskosten: je hebt geen dure vakmensen nodig voor de debiteurenbeheer software. In principe kan iedere medewerker met de software werken. En is er een keer iets niet duidelijk? Dan is de helpdesk van Payt goed bereikbaar en altijd bereid om te helpen.”

Of de klant nu Twinfield, Exact online of WeFact gebruikt; Payt koppelt met vele pakketten. Volgens Jong een absoluut pluspunt: “Ik ben van mening dat je moet doen waar je goed in bent; je moet niet alles willen doen. De kracht zit ‘m er in dat je goed bent in jouw deel van het proces. Payt specialiseert zich heel gericht op het debiteurenbeheer, maar zorgt er daarnaast ook voor dat het pakket gemakkelijk te koppelen is met clouddiensten die voorzien in andere delen van het administratieve proces. Payt groeit bovendien snel, dan weet je dat ze iets goed doen.”

Payt voor uw organisatie

Wilt u weten wat Payt voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. We komen graag eens bij u langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

Gerelateerde artikelen

5 jaar shirtsponsor van FC Groningen
De laatste 5 jaar is Payt sponsor geweest van FC Groningen. Vanaf 2017 tot 2019 waren we hoofdsponsor van de club en daarna trotse shirtsponsor. Maar aan alle dingen komt een eind. Na dit seizoen stoppen we als sponsor van de club. Het is een prachtig avontuur geworden waarin we veel hebben geleerd. In dit artikel leg ik uit hoe wij als team tegen de initiële keuze hebben aangekeken en welke lessen wij onderweg tegenkwamen.
Foto van Jesse (Quooker) en Bert-Jan (Payt)
Interview Jesse van Hofwegen (Quooker): "Dankzij Payt meer consistentie en efficiëntie in het order to cash proces"
Waar Google een begrip is voor zoekmachines, zo is Quooker dat voor kokendwaterkranen. Met een sterk groeiende omzet nam ook de behoefte aan een consistenter en efficiënter credit management toe. In dit interview praat Marcel Wiedenbrugge met Jesse (Quooker) over hun credit management, de implementatie van Payt en de behaalde resultaten.
Foto van een man die zit aan een tafel en op een tablet werkt
Klant aan het woord: ilionx over Payt
ilionx heeft een uitgebreide expertise in uiteenlopende klantsegmenten. Het bedrijf ziet de voordelen van geautomatiseerd debiteurenbeheer. Lees hier meer.