Funky Elephant is een initiatief van MCPR. Dit Amsterdamse communicatiebureau organiseert op 10 november aanstaande een veiling en een loterij om geld op te halen voor het bevrijden van de twee olifanten Mon-Ta en Fai Kham. Deze olifanten worden van jongs af aan structureel fysiek en mentaal mishandeld en brengen al hun hele leven aan een ketting door. Ze zijn als babyolifantjes gekaapt, in gewelddadig gevangenschap opgegroeid en moeten nu dagelijks de toeristen vermaken.

Vier kaarten FC Groningen - Ajax

Met de opbrengsten van de veiling, die in samenwerking met de organisatie Vrienden Van De Olifant wordt georganiseerd, kunnen de twee olifanten uit deze situatie bevrijd worden en de rest van hun leven in een reservaat wonen. Payt stelt voor de veiling vier kaarten beschikbaar voor de wedstrijd FC Groningen – Ajax op 1 april 2018. De aanwezige bezoekers kunnen op de kaartjes bieden en de opbrengst daarvan gaat vervolgens naar Funky Elephant.

Funky Lion

Het is niet de eerste keer dat MCPR een veiling organiseert. Vorig jaar werden, met de opbrengsten van de veiling Funky Lion drie circusleeuwen in een reservaat uitgezet. Een mooi resultaat en we hopen natuurlijk dat dit ook gaat lukken met de olifanten Mon-Ta en Fai Kham!