Trots: Payt krijgt certificering voor ISO 27001!

Foto van twee mannen die op een bank zitten en elkaar de hand schudden

Share this article

Sander Kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken. Door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Als ontwikkelaar van incassosoftware werkt Payt voortdurend met privacygevoelige informatie. Om zowel het debiteuren- als het incassoproces goed te kunnen doorlopen, hebben we namelijk (persoonlijke) gegevens van zowel de debiteur als de crediteur nodig. Bovendien zorgen we er middels een iDEAL koppeling voor dat betalingen eenvoudig kunnen worden uitgevoerd, wat betekent dat we digitale toegang hebben tot de bankgegevens van klanten en gebruikers. Als je werkt met dergelijke privacygevoelige informatie binnen een online platform, dan wil je er zeker van zijn dat de beveiliging van je platform goed op orde is. Die zekerheid hebben we onlangs gekregen in de vorm van een ISO 27001 certificaat.

ISO 27001 certificaat

ISO 27001 is de internationale norm voor Information Security Management System (ISMS). Deze norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS), in dit geval dus ons eigen Payt platform. Een paar weken geleden is door de externe partij Lloyd’s Register een audit uitgevoerd met behulp van penetratietesten. De specialisten van Lloyd’s hebben Payt getest en gecontroleerd op een lijst van eisen en normen op het gebied van informatiebeveiliging. Naar aanleiding van deze tests hebben zij geconcludeerd dat de beveiliging van Payt goed op orde is. Met de certificering die we nu hebben ontvangen, kan Payt aantonen en met zekerheid stellen dat haar platform voldoet aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

Trots

Het op een juiste manier beheren van privacygevoelige informatie hebben we bij Payt als sinds de start van het bedrijf bijzonder serieus genomen. Onze collega’s werken doorlopend aan de beveiliging van het platform en voeren verbeteringen door waar nodig. Hoewel de certificering dan ook niet als een verrassing kwam, zijn we wel degelijk zeer trots dat we nu ook de bevestiging hiervoor hebben gekregen door middel van een certificering. Nu kunnen we u niet alleen vertellen dat uw informatie veilig is bij Payt; we kunnen het u nu ook laten zien!

“Deze ISO-certificering is een erkenning voor de professionaliteit van ons werk. Dagelijks werken we met een team aan degelijke software waarbij we het beveiligingsbeleid niet onderbelicht laten. Zowel onze klanten als hun debiteuren hebben hier het grootste belang bij.”

Gerelateerde artikelen

Bij Payt is het elke maand Cyber Security Maand
Deze oktober organiseert de Europese Unie voor de tiende keer de Cyber Security Maand. In het kader daarvan vinden allerlei activiteiten en campagnes plaats, maar het is ook een ideale gelegenheid om aandacht te geven aan de maatregelen die Payt neemt om uw data te beschermen.
Illustratie van een man die een certificaat omhoog houdt
Payt is, naast ISO 27001, ook NEN 7510 gecertificeerd
Als ontwikkelaar van debiteurenbeheer software werken wij voortdurend met privacygevoelige informatie van onze klanten en haar debiteuren. En als je werkt met dergelijke privacygevoelige informatie binnen een online platform, dan wil je er zeker van zijn dat de beveiliging van je platform op alle gebieden goed op orde is. Payt is ISO/IEC 27001:2013 én NEN 7510 gecertificeerd. Lees in dit blog wat dat inhoudt.
Payt 10 jaar logo
Het is erg fijn om met gedreven en ervaren developers te kunnen werken. We helpen elkaar, maar zijn ook kritisch over elkaars werk en proberen steeds tot het beste eindresultaat te komen - Samuel Esposito, Developer
De overstap naar het ontwikkelen van Payt’s debiteurenbeheer software was een logische stap en ik vond er een enthousiast development team met veel oog voor de kwaliteit en onderhoudbaarheid van de softwaresystemen.