Vliegensvlugge betalingen voor TFF & Logistics

Foto van een man die werkt achter zijn computer in de skybox van Payt

Share this article

Sander Kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken. Door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

De software van Payt is geschikt voor bedrijven en organisaties in uiteenlopende branches. Of dat nu in de particuliere of de publieke sector is: overal waar betalingen worden verricht, zorgt Payt voor flinke besparingen.

Die verscheidenheid in branches ziet u terug in ons klantportfolio, waarin webshops, accountantskantoren en telecomproviders vertegenwoordigd zijn, maar ook scholen, groothandels en bedrijven in de logistieke sector. In die laatste sector is TFF & Logistics actief: een vooruitstrevend bedrijf dat goederen transporteert via de lucht, het water en de weg.

TFF & Logistics B.V.

Gevestigd in het Friese Heerenveen is TFF & Logistics B.V. begin 2015 opgezet door Martijn Schadenberg en Barry Boekema. De twee vonden het de hoogste tijd voor een innovatieslag in de logistieke sector en bouwden een geavanceerd boekingssysteem, waarmee klanten offertes van verschillende transportaanbieders kunnen vergelijken. De klant kan kiezen voor het meest gunstige tijdstip van verzending en/of voor de beste prijs. Eenmaal geboekt, verloopt het hele traject – van labels en pick-up tot de aflevering op de plek van bestemming – automatisch; de klant heeft er geen omkijken meer naar. Daarbij kan het gaan om kleine en grote verzendingen, verzendingen van Nederland naar het buitenland en andersom, maar ook om verzendingen tussen twee andere landen, zoals bijvoorbeeld tussen China en Amerika. Deze zogeheten ‘third country service’ is in de logistieke sector een unieke service, die niet iedereen kan bieden. Dat maakt TFF & Logistics dan ook een onderscheidende en unieke partij in de markt.

Doordat het bedrijf op grote schaal inkoopt bij de gevestigde orde transporteurs - zoals DHL, UPS en MSC - maar ook bij de kleinere partijen op de markt, kan het bedrijf een groot voordeel bedingen voor de mkb’er die zijn goederen van A naar B wil vervoeren. “Dat voordeel berekenen we door aan onze klanten. TFF & Logistics verzendt alles - van kleine verzendingen, zoals belangrijke papieren en documenten tot volle containers. Organisaties kunnen door middel van ons systeem enorm besparen op hun transportkosten. Besparingen van 30 tot 40% en soms zelfs nog wel meer zijn heel gewoon”, vertelt Martijn trots.

Payt voor TFF

Hoewel Martijn en Barry slechts een jaar geleden gestart zijn, bestaat het team nu al uit vijf man. En wie denkt dat daar ten minste één administratief medewerker tussenzit, heeft het mis. Toen de administratie van TFF toenam, zocht Martijn een innovatieve software tool waarmee het debiteurenbeheer van zijn organisatie op een slimme manier kon worden ingericht. De oplossing vond hij in Payt. Martijn vertelt: “De administratie deden we nog volledig zelf en handmatig. Op een gegeven moment werd dat echt teveel en bleef er teveel liggen. Toen dacht ik: “als wij in staat zijn om een slim boekingssysteem te bouwen voor de transportsector, dan is er vast ook een partij die dat heeft gedaan voor het debiteurenproces van een organisatie. Via onze ICT man kwamen we toen bij Payt uit.” Dat Payt een grote verandering binnen uw organisatie teweeg kan brengen, beaamt Martijn direct: “We merkten dat we niet of nauwelijks herinneringsfacturen verstuurden. Omdat we er simpelweg de tijd niet voor hadden. Dan blijft zoiets liggen en tja, dan wordt het betalingsgedrag van klanten er natuurlijk niet beter op.”

Schadenberg merkt dat sinds TFF & Logistics gebruik maakt van Payt, de facturen sneller worden betaald. “Sommige organisaties wachten standaard met betalen tot ze een herinnering krijgen. Krijgen ze die niet, dan betalen ze dus ook niet. Zo werkt het helaas. We zien nu nog steeds dat er bedrijven zijn die pas na het ontvangen van de herinneringsfactuur betalen, maar die herinnering komt nu ten minste een stuk sneller, dankzij de software van Payt. Payt heeft het debiteurenbeheer van onze organisatie dus niet alleen geautomatiseerd, maar ook gestructureerd. Daardoor worden facturen sneller betaald en is onze administratie in één klap een stuk professioneler geworden. Dat komt ook door de gemakkelijke communicatiemogelijkheden die in het platform gebouwd zijn. We kunnen snel en gemakkelijk op factuurniveau over de openstaande facturen communiceren met onze klanten.”

“Veel klanten betalen pas als ze een herinneringsfactuur ontvangen. Die ontvangen ze sinds we met Payt werken een stuk sneller dan voorheen!”

Tips voor Payt

Op de vraag of er zaken beter kunnen bij Payt, schiet Martijn niets concreets te binnen. “Nee, het contact is goed en als er problemen zijn, worden ze direct en op een zeer persoonlijke manier opgelost. Zo vonden we het lastig dat het stopzetten of pauzeren van een debiteurentraject alleen op factuurniveau kon en niet op debiteurenniveau. Dat heb ik bij de jongens van Payt aangegeven en die functionaliteit is inmiddels klaar. In de tussentijd hebben ze me goed op de hoogte gehouden. Ik beveel Payt dus zeker aan, aan collega-ondernemers! Door deze club worden onze facturen geautomatiseerd verstuurd en kunnen we op ieder moment van de dag een real time overzicht ophalen van de openstaande facturen. Dat had een administratief medewerker écht niet zo snel gekund!”

Gerelateerde artikelen

Voorkomen of tijdig genezen, vroegsignalering van problematische schulden
Betalingsachterstanden vroegtijdig signaleren om hulp te kunnen bieden aan consumenten om grotere financiële problemen te voorkomen. Dat is het doel van het Landelijk Convenant Vroegsignalering. Het convenant, dat een uitvloeisel is van de nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs), is gericht op samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder woningcorporaties, energieleveranciers, waterbedrijven, en gemeenten. Het hoger gelegen doel is het voorkomen van (stapeling van) problematische schulden en tegengaan van onnodig hoge kosten door oplopende achterstanden. Uiteraard beperkt het ook de debiteurenrisico’s van de betrokken partijen als er tijdig wordt ingegrepen bij consumenten met betalingsachterstanden. In dit blog leggen we uit hoe de vroegsignalering van toepassing is voor energieleveranciers en hoe Payt ondersteunt in het automatiseren van dit wettelijk verplichte proces.
Waarom SaaS de slimme keuze is voor elk uniek bedrijf
In de wereld van bedrijven die elk hun eigen stempel op de markt drukken, lijkt het soms alsof ieder bedrijf zijn eigen unieke formule voor succes heeft. Een veelvoorkomende misvatting is dat bedrijven geloven dat hun administratieve behoeften net zo uniek zijn en daarom op maat gemaakte oplossingen vereisen. In werkelijkheid zijn deze taken in vrijwel elk bedrijf opvallend gelijk. Een SaaS oplossing is de sleutel tot een efficiënte, gestroomlijnde en kosteneffectieve financiële administratie. Ik leg je dit graag uit in deze blog.
5 jaar shirtsponsor van FC Groningen
De laatste 5 jaar is Payt sponsor geweest van FC Groningen. Vanaf 2017 tot 2019 waren we hoofdsponsor van de club en daarna trotse shirtsponsor. Maar aan alle dingen komt een eind. Na dit seizoen stoppen we als sponsor van de club. Het is een prachtig avontuur geworden waarin we veel hebben geleerd. In dit artikel leg ik uit hoe wij als team tegen de initiële keuze hebben aangekeken en welke lessen wij onderweg tegenkwamen.