Payt zorgt ervoor dat uw debiteurenbeheer zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt. Dat betekent dat we aan de ene kant het interne proces optimaliseren en aan de andere kant het betalen van een factuur zo laagdrempelig mogelijk maken. Maakt u gebruik van Payt, dan kunt u uw klanten verschillende betaalwijzen aanbieden.

iDEAL betalingen

Zoals u waarschijnlijk wel weet is iDEAL een Nederlandse standaard voor het uitvoeren van internetbetalingen. Om gebruik te maken van iDEAL kunt u een contract afsluiten met Pay of Mollie. Deze serviceproviders zorgen ervoor dat uw debiteuren betalingen kunnen verrichten via iDEAL. Na het afsluiten van een contract met Mollie of Pay kunt u de dienst binnen 24 uur aanbieden aan uw debiteuren. Payt integreert de iDEAL-knop automatisch in de e-mailcorrespondentie. Zo maakt u het uw debiteur mogelijk om met één klik op de knop uw factuur via iDEAL te betalen.

Creditcard, Sofort of PayPal

Het kan zijn dat uw klanten geen betalingen via iDEAL kunnen of willen doen, bijvoorbeeld omdat ze niet in Nederland gevestigd zijn. In dat geval wilt u uw klanten de mogelijkheid bieden om de factuur ook op een andere wijze te betalen. Maakt u gebruik van Payt, dan kunnen uw debiteuren uw facturen ook via creditcard, Sofort of PayPal betalen. Ook deze functionaliteiten bieden wij aan via Mollie en Pay. Dat betekent dat u eerst een contract met een van deze serviceproviders moet afsluiten alvorens gebruik te kunnen maken van betalingen via creditcard, Sofort of Paypal. De kans is groot dat met name uw buitenlandse klanten gebruikmaken deze mogelijkheid, maar ook Nederlandse debiteuren kunnen de voorkeur geven aan een andere betaalwijze dan iDEAL.

Automatische incasso

Op het moment dat u veel terugkerende facturen verstuurt, dan is automatische incasso een logische stap. Om automatisch te kunnen incasseren, sluit u een contract met Mollie. Payt integreert de functionaliteit vervolgens in de facturatie- en herinneringsflows. Om gebruik te kunnen maken van automatische incasso, is het belangrijk dat uw klant aangeeft dat hij of zij graag op deze manier wil betalen. U kunt via ons klantportaal www.factuurinzien.nl aangeven dat u betalingen bij voorkeur via automatische incasso ontvangt. Uw klant wordt vervolgens om akkoord gevraagd. Is dat het geval dan kan uw klant deze betaalmogelijkheid aanvinken, waarna hij of zij gevraagd wordt de keuze te bevestigen door middel van een eerste betaling. Zo worden facturen minder snel vergeten. Een absolute uitkomst, zowel voor u als voor uw klanten!