Automotivebedrijven krijgen facturen 50% sneller betaald met Payt

Een hoog volume aan facturen, met een divers debiteurenbestand: voor uw debiteuren stemt u de opvolging van facturen het liefst persoonlijk af. Een strak ingeregeld opvolgingsproces is van groot belang voor de hele automotivebranche, met debiteuren van particuliere auto-aankoop tot grootzakelijke organisaties met een lease-wagenpark. Een factuur even laten schieten, heeft snel een te late betaling als gevolg.

De automotivebranche krijgt gemiddeld in 41* dagen betaald. Payt helpt u als geen ander om facturen beter betaald te krijgen. Met geautomatiseerd debiteurenbeheer in de cloud krijgt u facturen gemiddeld 21 dagen sneller betaald**. Met het geautomatiseerde én persoonlijke debiteurenbeheer bent u minder tijd kwijt aan het proces van opvolgen en krijgt u betalingen sneller binnen. Dat zorgt voor een betere cashflow en daarmee meer financiële ruimte voor uw organisatie. Meer weten?

Automotivebedrijven krijgen facturen 50% sneller betaald met Payt

Onder meer deze bedrijven profiteren van Payt:

Een greep uit de mogelijkheden speciaal voor de automotivebranche:

Verkort de looptijd van openstaande facturen met automatische opvolging

In de automotive staan facturen zoals gezegd gemiddeld bijna 6 weken open. Met Payt kunt u deze looptijd aanzienlijk verkorten: volg facturen automatisch op zonder het persoonlijk contact te verliezen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid voor verzamelherinneringen.

In dialoog met uw debiteur

Door facturen regelmatig onder de aandacht te brengen, houdt Payt de dialoog met uw debiteur gaande. Denk aan een consequente opvolging met herinneringen. Uw debiteur kan ook per factuur reacties geven, waardoor u persoonlijk en zakelijk in contact blijft over de betaling.

Debiteurenportal voor uw debiteuren

In elke herinnering over een factuur vindt uw debiteur een link naar een persoonlijk debiteurenportal in Payt. Deze portal is te koppelen aan uw eigen portal. Logt uw debiteur in uw portal in, dan is het mogelijk om informatie over aankomende of achterstallige facturen daar te laten zien.

Herinneringen en aanmaningen aangetekend via e-mail versturen

Met Payt en onze partner Aangetekend Mailen is het mogelijk om herinneringen en aanmaningen tijdens het incassoproces aangetekend via e-mail te versturen. Dat scheelt verzendkosten, maar ook handmatig werk. Wij regelen dit graag voor u in.

Mobility Service rekent op (én met) Payt

Dat Mobility Service een vooruitstrevend leasemaatschappij is, blijkt niet alleen uit de dienstverlening. Het bedrijf was een van de eerste klanten van Payt. “Hoewel ik zelf toen nog niet bij Mobility Service werkte, weet ik wel dat Payt een belangrijke rol heeft gespeeld in de optimalisatie van ons debiteurenbeheer”, vertelt Financieel & Operationeel Directeur Inge Mier. Voorheen deed het bedrijf alles handmatig. Eens in de zoveel weken printten ze de debiteurenlijst uit en belden ze iedereen na die de factuur niet binnen de betaaltermijn had voldaan.

Lees meer over Mobility Service en ontdek waarom de leasemaatschappij met Payt (samen)werkt.

"Payt heeft voor een aanzienlijke werkbesparing gezorgd en heeft structuur gebracht in ons debiteurenbeheer. We doen nu op vaste tijdstippen en volledig geautomatiseerd onze facturen en herinneringen de deur uit"

Inge Mier - Mobility Service

Betaalmonitor voor de autobranche

Hoe snel krijgt de automotivebranche betaald bij gebruik van Payt? Met het geautomatiseerd debiteurenbeheer van Payt heeft de automotivebranche weinig moeite om betalingen binnen te halen. Bijna 80% van de facturen wordt vóór de eerste herinnering betaald. En bijna 60% van de facturen wordt binnen de gestelde betaaltermijn betaald. Ook op andere meetpunten voor snelle betalingen doet de branche het goed. Slechts 0,85% van de betaalde facturen heeft 3 maanden of langer opgestaan in Q4 van 2019. Payt biedt automotivebedrijven een forse verbeteringen van debiteurenbeheer, DSO én cashflow. (*) De branche als onderdeel van de sector ‘Leasing’ en ‘Zakelijke dienstverlening’. Betaling in dagen volgens onderzoek van Graydon. (**) Cijfers volgens de Betaalmonitor van NLBeterBetaald, uit een analyse van 2 miljoen geanonimiseerde facturen van Payt.

Naar de Branche Monitor

Brochure downloaden

Meer weten over wat Payt voor uw debiteurenbeheer kan betekenen? Download onze brochure.

Velden met * zijn verplicht