Onderwijsinstellingen, met Payt worden facturen tot wel 30% sneller betaald

Herinneringstrajecten voor betalingen die u in de zomer stop wilt zetten, omdat leerlingen op vakantie zijn. Of het aanbieden van individuele betalingsregelingen voor studenten of hun ouders. Payt begrijp dat u als onderwijsinstelling uw leerlingen centraal stelt. We weten wat er nodig is om persoonlijk met de student te blijven omgaan en om tegelijkertijd de betaling eerder binnen te krijgen.

De onderwijsbranche krijgt gemiddeld pas na 41 dagen betaald*. Payt helpt u om facturen beter betaald te krijgen met behoud van persoonlijk contact. Een gemiddelde onderwijsinstelling krijgt dankzij Payt tot wel 30% sneller betaald. Dan gaat het om 12 dagen**. Daarnaast pauzeert u met één druk op de knop een herinneringstraject of biedt u een betalingsregeling gericht op individuele wensen aan. Dat zorgt voor een betere cashflow en daarmee voor meer financiële ruimte voor uw onderwijsinstelling. Meer weten?

Onderwijsinstellingen, met Payt worden facturen tot wel 30% sneller betaald

Onder meer deze onderwijsinstellingen profiteren van Payt:

Een greep uit de mogelijkheden speciaal voor de onderwijssector:

Bied meerdere betaalmogelijkheden aan

Maak de betaling zo makkelijk mogelijk voor studenten of ouders, door diverse betaalmogelijkheden aan te bieden. Met Payt kunt u verschillende betaalwijzen aanbieden, van iDEAL tot creditcard en automatische incasso. Zo is er altijd een betaalwijze die bij de ouders of studenten past en dat verlaagt de drempel om te betalen.

Klantportaal voor studenten of ouders

In elke herinnering over een factuur vindt uw debiteur een link naar een persoonlijk debiteurenportal in Payt. Deze portal is te koppelen aan uw eigen omgeving. Logt de debiteur daar in, dan is het mogelijk om informatie over nieuwe of achterstallige facturen daar te laten zien. In het portal kunnen studenten of hun ouders zelf een betalingsregeling met uw onderwijsinstelling treffen. Dit voorkomt incassotrajecten.

English please

Payt is meertalig; het klantportaal is ook beschikbaar in onder meer het Engels. Zo kunt u het ook aan Engelstalige studenten aanbieden. Payt wordt inmiddels in meerdere talen en meer dan 9 landen gebruikt.

Automatische opvolging met pauzering tijdens vakantie

Met Payt kunt u de tijd die u kwijt bent met opvolgen van facturen flink verminderen: volg facturen automatisch op zonder het persoonlijk contact te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan het pauzeren van een herinneringstraject tijdens de vakantieperiode. Met één druk op de knop is dat gebeurd. Herinneringen worden stopgezet; facturen worden nog wel verzonden.

Herinnering via sms of e-mail

In de software van Payt heeft u de mogelijkheid om studenten of ouders via sms of e-mail te herinneren dat de factuur eraan komt. Zo weten ze dat het collegegeld binnenkort wordt afgeschreven en dat het banksaldo daarom toereikend moet zijn.

Houd het hele team op de hoogte

Efficiënt debiteurenbeheer valt of staat met goede communicatie. In Payt maakt u eenvoudig notities, zodat uw collega’s altijd op de hoogte zijn. Daarmee is de actuele status van de factuur snel inzichtelijk, ook bij vakantie of ziekte. Het hele team heeft details snel bij de hand.

Het Alfa-college rekent op (én met) Payt

Hij maakte de facturen op, printte ze uit, vouwde ze dubbel en stopte ze vervolgens netjes in een enveloppe: de debiteurenbeheerder van het Alfa-college had voor de komst van Payt een bijzondere baan. Maar hoe goed de man zijn werk ook deed; ruim 13.000 facturen handmatig verwerken is niet alleen behoorlijk inefficiënt, maar ook foutgevoelig en tijdrovend. Toen de onderwijsinstelling in aanraking kwam met Payt, konden ze dan ook niet anders dan enthousiast zijn.

Lees meer over het Alfa-college en ontdek waarom de onderwijsinstelling met Payt (samen)werkt.

"Aan de ene kant besparen we tijd en geld op het proces en aan de andere kant zorgt Payt voor beter betaalgedrag van onze klanten."

Jeroen van der Ster - Directeur Bedrijfsvoering Alfa-college

Betaalmonitor voor het onderwijs

Hoe snel krijgen onderwijsinstellingen betaald bij gebruik van Payt? In het vierde kwartaal van 2019 duurde dat 29 dagen; 12 dagen sneller dan zonder Payt. Voor de helft van de facturen was een herinnering nodig om de factuur betaald te krijgen. De sector moest relatief veel moeite doen om betalingen te innen. Daarmee is er ruimte voor verbetering van de betaalmoraal, zodat de cashflow van onderwijsorganisaties verbeterd kan worden. (*) Branche ‘Onderwijs’. Betaling in dagen volgens onderzoek van Graydon. (**) Cijfers volgens de Betaalmonitor van NLBeterBetaald, uit een analyse van 2 miljoen geanonimiseerde facturen van Payt.

Brochure downloaden

Meer weten over wat Payt voor uw debiteurenbeheer kan betekenen? Download onze brochure

Velden met * zijn verplicht