Debiteurenbeheer voor detacheerders en uitzendbureaus

Facturen tot 15% sneller betaald voor uitzend- en detacheringsbureaus

Betalingen die lang op zich laten wachten terwijl u wel de salarissen heeft overgemaakt? of verzamelde facturen waar meerdere managers goedkeuring op moeten geven? Voor uitzend- en detacheringsbureaus is het niet makkelijk om facturen op tijd binnen te krijgen, gemiddeld is dat 41 dagen*.

Payt helpt u als geen ander om facturen beter betaald te krijgen. Een gemiddeld bedrijf krijgt met gebruik van Payt tot 30% sneller betaald. Met geautomatiseerd debiteurenbeheer krijgt uw uitzend- of detacheringsbureau facturen gemiddeld 6 dagen sneller betaald**. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om flexibele kredieten af te sluiten, op basis van uitstaande facturen of omzet. Dat zorgt voor een betere cashflow en daarmee meer financiële ruimte voor uw organisatie. Meer weten?

Facturen tot 15% sneller betaald voor uitzend- en detacheringsbureaus

Onder meer deze uitzend- en detacheringsbureau’s profiteren van Payt:

Een greep uit de mogelijkheden speciaal voor detachering en uitzendbureaus:

Verkort de looptijd van openstaande facturen met automatische opvolgi

In de uitzendbranche staan facturen gemiddeld 6 weken open, met uitschieters tot 12 weken. Met Payt kunt u deze looptijd aanzienlijk verkorten: volg facturen automatisch op zonder het persoonlijk contact te verliezen. Op verzoek hebben we voor de uitzendbranche mogelijkheden voor verzamelherinneringen en een gedetailleerd overzicht van openstaande posten per factuur toegevoegd.

Blijf continu in dialoog om incassozaken te voorkomen

Een incassozaak? Nee, liever niet. U wilt de relatie met uw klant zo goed mogelijk houden, in het belang van uw organisatie en in het belang van uw uitzendkracht. Met mogelijkheden als communiceren per factuur en herinneringen via meerdere kanalen blijft u in dialoog met uw klant. Uiteraard moet u op een gegeven moment wel een incassozaak starten. Ook in het incassotraject via Payt is persoonlijk contact met uw debiteur mogelijk.

Financier openstaande facturen

Payt heeft dé oplossing om de grootste kostenpost - het voorschieten van salarissen - te verkleinen: flexibele kredieten om facturen voor te financieren. Zo creëert u met Payt meer financiële ruimte naar behoefte, om bijvoorbeeld uw organisatie te laten groeien. Voor het afsluiten van een debiteurenfinanciering binnen Payt is geen debiteurenverzekering vereist. Afhankelijk van de aanbieder van de financiering zijn uw facturen het onderpand.

Houd het hele team op de hoogte

Een efficiënt debiteurenbeheer staat of valt met communicatie. In Payt maakt u eenvoudig notities, zodat uw collega’s altijd op de hoogte zijn. Daarmee is de actuele status van de factuur snel inzichtelijk, ook bij vakantie of ziekte. Het hele team heeft details snel bij de hand.

Branche Monitor uitzendbranche 2019: kijk en vergelijk

Hoe snel krijgt de uitzendbranche betaald bij gebruik van Payt? In Q3 van 2019 ging dat om 35 dagen; 6 dagen sneller dan zonder gebruik van Payt. Het aantal dagen wachten tot betaling nam af in 2019. Ondanks die verbeteringen kampt de branche nog wel met lang openstaande facturen. 2,35% van de facturen staat langer dan 3 maanden open voordat de factuur betaald wordt. Daarmee is er ruimte voor forse verbetering van de DSO en cashflow van organisaties in deze branche.

Naar de Branche Monitor

Brochure downloaden

Meer weten over wat Payt voor uw debiteurenbeheer kan betekenen? Download onze brochure

Velden met * zijn verplicht